top of page

Kleding tips

Het aller belangrijkste is dat je kleding draagt waar jij je mooi in voelt. Het zit prettig, de kleur past je goed, dit is wie je bent! Maar toch heb ik ook enkele tips..Draag effen kleding Voor de meeste zakelijke portretfoto’s en profielfoto’s geldt dat er zo min mogelijk afleiding moet zijn. Draag daarom bij voorkeur kleding met effen kleuren. - (te) Drukke prints schreeuwen om aandacht en leiden af van waar het om gaat, namelijk uw gezicht. Het menselijk oog heeft de neiging om als eerste naar contrastrijke objecten te kijken. In dit geval valt dus eerst de panterprint, zebrastreep of bolletjestrui. - Fijne patroontjes kunnen voor het moire effect zorgen. U heeft het vast wel eens op televisie gezien. Een overhemd met ruitjes wordt een rare vlek, omdat de patronen te dicht op elkaar staan en interfereren met de lijnen van een beeldscherm.

Draag gladde, soepele stoffen Soepel vallende stoffen volgen de lijnen van uw lichaam en geven de minste kreuken.

Blote schouders Probeer blote schouders of diepe decolletés te vermijden. Zeker bij een profielfoto, waarbij alleen schouders en gezicht te zien. In het meest ongunstige geval kan het lijken of u naakt gefotografeerd bent en dat wordt niet in alle branches evenveel gewaardeerd.

Strakke pakken en nog strakkere overhemden Nu veel kleding als "slimfit"model wordt aangeboden, steekt er een ander probleem de kop op: Te strakke overhemden, waarvan het bovenste knoopje niet meer dicht kan. Geen probleem natuurlijk als u geen das draagt. Maar bij het dragen van een das moet het bovenste knoopje echt dicht. Zorg er dus voor dat u een overhemd draagt dat de juiste boordmaat heeft, zodat de das mooi tot zijn recht komt.0 opmerkingen

Comments


bottom of page