top of page

Suzan (33) zegt graag waar het op staat: "Ik heb uitgezaaide botkanker en word niet meer beter."

Samen met Anne-mer Verrips vorm ik 2 Create Memories. We houden levensinterviews met mensen en maken daar een mooie film van.Suzanne vergelijkt het net als Forrest Gump ook wel met een doos chocolade, je weet niet wat je krijgt in het leven. Soms heb je gewoon dikke pech. Ze ontdekte op oudjaarsdag 2015 dat de pijn in haar knie die ze al maanden had een osteosarcoom bleek te zijn. Een kwaadaardige tumor in het bot.

"Ze wordt niet oud, dat weet ze. "Is het vijf, is het tien jaar? Het is ontzettend onzeker, je weet het gewoon niet."

Het jaar daarna kreeg ze chemotherapie en een aantal jaren lang lijkt ze schoon en kan ze haar leven weer oppakken. Totdat er vorig jaar tóch uitzaaiingen in haar longen blijken te zitten. Op een gegeven moment weet ze; we kunnen nog behandelen, maar echt weg gaat de kanker niet meer.Eens in de vier maanden moet ze voor een scan naar het ziekenhuis om te kijken hoe het ervoor staat en een behandelplan te bepalen. Deze week is het weer zo ver.

Ze wordt niet oud, dat weet ze. "Is het vijf, is het tien jaar? Het is ontzettend onzeker, je weet het gewoon niet." Daarom maakten wij van 2 Create Memories een videoportret van haar. Een herinnering voor als ze er straks niet meer is.

Het was een hele mooie dag. Heel confronterend en verdrietig, maar ook bijzonder om zo'n herinnering te mogen maken. Tijdens de opnames maakte ik ook foto's van Suzanna. Ze is helemaal gek van haar hond Boris.


Als je ongeneeslijk ziek bent en je weet dat het einde nadert, is dit een heel waardevol document voor (toekomstige) nabestaanden.


Meer informatie kun je vinden op www.2creatememories.nl


0 opmerkingen

Comments


bottom of page